‘Lekker vrij’ tijdens de Week van de Toegankelijkheid

Anne-Mette Vergunst Freely algemeen

Yippieyaheeee! Volgende week is het weer de Week van de Toegankelijkheid. Van  1 t/m 6 oktober kunnen we weer laten zien hoe belangrijk het is dat mensen met een beperking of chronische ziekte, net als iedereen, mee kunnen doen.
rolstoel tijdens week van de toegankelijkheid
Dit betekent dat we als rolstoelers lekker op pad kunnen volgende week, want tijdens deze bijzondere week wordt de allereerste Landelijke Testdag gehouden. Op woensdagmiddag 3 oktober gaan in 25 gemeenten mensen met en zonder beperking op pad om met een app van Ongehinderd tientallen plekken te testen op toegankelijkheid. Het thema van de Week van de Toegankelijkheid is ‘Lekker vrij’. De teams gaan daarom vooral langs bij restaurants en vrijetijdslocaties, maar natuurlijk kunnen ook openbare locaties zoals het gemeentehuis aan een test onderworpen worden. Tijdens de dag zal de nadruk liggen op goede voorbeelden van toegankelijke plekken in de gemeente. Doel van de dag is om op een leuke manier meer bewustwording te creëren over toegankelijkheid.

Zelf aan de slag met de app
Wie?
Iedereen – met of zonder beperking – kan meedoen.

Wat?
Het doel is om de leukste plekjes in jouw gemeente in kaart te brengen. De Ongehinderd app helpt je om dit stapsgewijs te doen.
Waar?
De app is in heel Nederland te gebruiken.

Hoe werkt het?

Stap 1: Download de gratis Ongehinderd app.
Dit kan via de Apple App Store of Google Play Store. Heb je een ander apparaat, ga dan naar de website van ongehinderd.nl om alsnog mee te doen.
Stap 2: Maak een account aan.
Hierdoor kun je zelf ook beoordelingen plaatsen bij bestaande of nieuwe locaties in de app of op de website.
Stap 3: Plaats zoveel mogelijk beoordelingen.
Uitgebreide en creatieve beoordelingen worden gewaardeerd! 1 foto zegt meer dan 1.000 woorden, dus indien mogelijk voeg een foto toe aan je beoordeling.
Stap 4: Deel jouw ervaring via social media.
Hoe meer posts, foto’s, vlogs en blogs geplaatst worden, hoe beter we de Testdag onder de aandacht kunnen brengen! Gebruik #Testdag2018 en tag @ongehinderd.
Stap 5: Win gave prijzen.
Plaats jij de meeste óf de leukste beoordelingen? Dan win jij een Ongehinderd dagje uit!
Wil je meer informatie? Surf dan naar www.weekvandetoegankelijkheid.nl/meedoen-/
Have fun!