Even voorstellen: Wendy met wielen

Anne-Mette Vergunst Blogger Wendy

Hoi allemaal, mijn naam is Wendy en het komende jaar reis ik samen met mijn man een jaar door Spanje. Om deze reis te maken, heeft mijn man een sabbatical opgenomen. Voor mij geldt; ik ben altijd vrij. Helaas.  Zo’n 20 jaar geleden heb ik tijdens een vakantie namelijk een virusinfectie opgelopen. Deze infectie heeft zoveel schade aan mijn centraal zenuwstelsel veroorzaakt, dat ik uitval heb aan beide benen. Dit betekent dat ik rolstoelgebonden ben en niet kan staan. Daarnaast heeft dit virus ervoor gezorgd dat ik ook chronisch vermoeid ben.

Wendy met Wielen

Hoewel deze vermoeidheid en de rolstoel mij beperken, houdt het ons niet tegen om zoveel mogelijk mooie dingen te ondernemen. Zij het in een ander ritme, zij het wat aangepast. We gaan er graag op uit en zijn ook niet meer bang voor een uitdagingen of een obstakel meer of minder. Nadat manlief 2.5 jaar geleden een heftige burn-out kreeg, en daar met voldoende hulp gelukkig goed uit is opgekrabbeld, willen we het roer echt omgooien: uit oude patronen en gewoontes stappen en eindelijk doen wat we het allerliefste doen; op avontuur gaan.
Toen hij vorig jaar rond deze tijd aan mij voorstelde om er samen een jaar tussen uit te gaan, moest ik best even aan het idee wennen. Maar na veel gesprekken, zoeken en fantaseren hebben we de knoop doorgehakt; we gaan rondreizen door Spanje.

 

Wendy met wielen

Hoe? Dat is eenvoudig; gewoon met de klok mee heel Spanje door. Alles in een heel laag tempo, anders houd dit lichaam het niet vol. We verblijven overal zo’n één a twee maanden in diverse appartementen en huizen. Af en toe pakken we een gezellig hotelletje en reizen weer een stukje verder. Spanje gaat ons heel veel moois laten zien, daar zijn we van overtuigd. Het zal ook een reis worden met de nodige obstakels en tegenslagen. We gaan ons zelf zeker tegenkomen, daar zijn we ons heel goed van bewust, maar het belangrijkste is dat we dit kúnnen doen, dat we deze sprong hebben durven wagen. Hoe de reis er ook uit zal zien, voor ons is deze trip nu al geslaagd.
Ik neem jullie graag mee op deze bijzondere reis, die voor mij op 2 september begon. Jullie zullen lezen over onze avonturen, ervaringen en ‘wilde’ plannen. Over meevallers en tegenvallers. Over obstakels en vreugdemomenten. Kortom, over de reis van ons leven.
Lee(s)f je mee?
Hasto Pronto
Wendy